Kundaliniyoga Lärarutbildning Steg 1 och Steg 2 Yogainstitutet


Logga Yogainstitutet
Kundaliniyoga Teacher Training Level 1
Kundaliniyoga Teacher Training Level 2

STEG 1
1-årig Kundaliniyogalärarutbildning Steg 1

ORT
Karlstad

KURSSTART

HUVUDLÄRARE
Sada Sat Kaur 

TELEFON
+46 70 23 77 894

E-POST
info@yogainstitutet.nu

HEMSIDA
www.yogainstitutet.nu

STEG2 – VITALITY & STRESS
Fördjupning för Steg 1 kundaliniyogalärare

ORT
Karlstad & online

KURSDATUM
27 – 29 augusti 2021 och 17 – 19 september 2021

HUVUDLÄRARE
Sada Sat Kaur och Deva Kaur

TELEFON
+46 70 23 77 894

E-POST
info@yogainstitutet.nu

HEMSIDA
www.yogainstitutet.nu

“Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse.
Den träffar dig rakt i hjärtat.
Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet.”

~ Yogi Bhajan ~

1-årig Kundaliniyogalärarutbildning Steg 1

Denna utbildning i kundaliniyoga är för alla, oavsett om du vill bli en professionell yogalärare eller går för din egen personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning, så att kundaliniyogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Kunskaperna och certifieringen ger dig både teori, praktiska metoder och djup förståelse för kundaliniyogans visdom. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning, du får trygghet i att göra förändringar för egen del, och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yogan och samtidigt kan fortsätta jobba och hålla igång vardagens aktiviteter.

Kursupplägg
9 lärarledda träffar under 1 år – helger samt 2 retreat

Kurslängd
200 lärarledda timmar

Med genomgång av:

 • Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga
 • Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.
 • Pranayam (andningstekniker)
 • Medicinsk yoga (denna del ger dig med medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga)
 • Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, örter och matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.
 • Meditation & sinnet, Mindfulness
 • Sadhana: den yogiska morgonrutinen och 40-dagars tekniken
 • Naad Yoga – Den urgamla kunskapen om helande ljud och mantran
 • Grundläggande gongtekniker
 • Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare
 • Vit tantra – heldags meditation, separat

Fördelar med denna utbildning:

 • I totalpriset ingår två retreater och 2,5 dags yogafestival
 • Mycket tid med huvudlärarna Sada Sat Kaur och Dharma Singh
 • Vi är ett team av lärare som driver utbildningen på 4 orter: i Stockholm, Oslo, Örebro & Karlstad
 • Lätt att ta igen om du missar ett tillfälle (eftersom vi finns på fler orter)
 • Kombination av “nära dig” och naturskön miljö i retreatform
 • Kortare introduktion till gongspel ingår i utbildningen
 • Du kan läsa vidare på Level 2 med Sada Sat Kaur och Dharma Singh som huvudlärare
 • Du ingår i ett nätverk av andra yogalärare med möte i Järna årligen under Järna yogadagar

Certifiering
När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

Ansökan skickas till
info@yogainstitutet.nu

Mer information
info@yogainstitutet.nu
+46 70 23 77 894

Steg 2 på Yogainstitutet i Karlstad

Då du är klar med din Steg 1-utbildning har du möjlighet att fortsätta läsa vidare på Steg 2 inom samma lärarteam. Steg 2 är fem moduler à 62 timmar vardera (6 dagar) som genomgås under minimum två år, (ofta görs den på längre tid än två år). Den uppfyller kraven på 500 timmars utbildning enligt Yoga Alliance.

När du är klar kommer du att vara ”Certified Practitioner of Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan”.

Steg 2 tar dig djupare i ditt yogapraktiserande. Det ger dig tillfälle att praktisera 90 dagars meditationer, vilket hjälper dig att utveckla ett lugnare och mer kreativt sinne.  Du bekräftar på hjärtats nivå att det inte längre är tillräckligt för dig att bara ha färdigheter och uppfylla grundläggande åtaganden som instruktör. För att nå nästa nivå innebär det att du uppskattar var du är i ditt äkta engagemang, och erbjuder dig själv en möjlig förändring. Vi vägleder dig genom processen i varje modul.

Före, under och efter kursen kommer du att hålla kontakt med ditt globala kursnätverk som bildar en gemenskap som du sedan kan fortsätta att hålla kontakt med efter utbildningen. Kursen ger dig möjlighet att förfina dina möjligheter till att reflektera, vara medveten och medvetet närvarande i vad du lär dig.

De fem Steg 2 modulerna

Dessa moduler kan tas i vilken ordning du vill och du kan göra dem var helst du vill i världen.

 • Conscious Communication – Medveten Kommunikation
 • Authentic Relationship – Autentiska relationer
 • Mind & Meditation – Sinnet och Meditation
 • Vitality & Stress – Vitalitet & Stress
 • Lifestyles & Lifecycles –  Livsstilar & Livscykler

Kostnad
8.900 kr inkl undervisning, kursmanual och DVD.
Kostnader för kost & logi tillkommer.

Ansökan skickas till
info@yogainstitutet.nu

Mer information
info@yogainstitutet.nu
+46 70 23 77 894

VÅRT UTBILDNINGSTEAM
Huvudlärare är Sada Sat Kaur som har studerat i Yogi Bhajans närhet under 35 år och Dharma Singh. Drygt hälften av utbildningen hålls med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset i Stockholm/Oslo, Clara Nestor från Göteborg, Birgitta Hedman från Yogainstitutet i Karlstad.

Kundaliniyogalärare Sada Sat Kaur

Sada Sat Kaur
Master Teacher från USA

Sada Sat Kaur är en amerikansk yogini och Master Teacher i kundaliniyoga, mantra och naad.

Hon började med kundaliniyoga 1970 och har studerat direkt för Yogi Bhajan sedan 1971. Sada Sat Kaur har en universitetsexamen i musik och konst från NYU samt examen i homeopati från Luminos. Hon är certifierad ”Homeopathic Master Clinician”.

Hon bidrar med sin djupa kunskap, förutom yoga och meditation, mycket om mantra och naad (the yoga of sound). Hennes specialområde är språket Gurumukhi som innehåller många av kundaliniyogans mantran. Hon spelar harmonium, tar med musik och sång till sin undervisning och är internationellt känd för sina mantra-CD:s och konserter. Sada Sat Kaur undervisar inspirerande, med glädje och värme, samt fyller på med musik och historier från sitt liv som yogi. Sada Sat Kaur bor i Italien och undervisar runt om i världen. På en vacker bergssida i Umbrien ligger Yoga Borgo där de skapat ett ashram retreat. Hon är KRI Lead Trainer för alla nivåer inom Kundaliniyoga samt en facilitator för Vit Tantrisk Yoga – en speciell heldagsmeditation.

Dharma Singh

Dharma Singh
Master Teacher från Tyskland

Dharma Singh är KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer från Freiburg i Tyskland. Han är både yogalärare och driver en spirituell begravningsbyrå i Freiburg. Med härlig humor, tydlighet och ett varmt hjärta delar han kundaliniyogan enligt Yogi Bhajan. 

Kundaliniyogalärare Charlotte Åström

Charlotte Åström

Charlotte, från Järna, är kundaliniyogalärare och KRI teacher trainer, level 3. Hon började med yogan 1998 och har undervisat sedan 2002. Hon startade sin yrkesbana som civilingenjör och jobbade med trafikplanering.

Charlotte är ansvarig lärare för KRI Teacher training level 1 i Stockholm sedan 2010 och i Oslo sedan 2014.

Det mest spännande med kundaliniyoga? Alla kan göra det, går att anpassa till just din kropp. Meditationen gör skillnad, enkel träning – det påverkar det dina handlingar, din stress minskar och din kapacitet ökar. Speciellt med kundalini är alla de mantran som förgyller yogastunden.

Trädgården med sina bikupor, och att odla egna grönsaker, är fritidsintressen. Hon bor på landet, med make och deras två döttrar. Charlotte är en varm och engagerad lärare som gör det roligt att träna yoga.

Som lärare är Charlotte varm och engagerad och undervisar på ett sätt som är lätt att ta in. Hon har stor förmåga att se till individens behov.

Kundaliniyogalärare Birgitta Hedman

Birgitta Hedman

Birgitta Hedman är KRI-certifierad lärare och Teacher trainer, driver Yogainstitutet i Karlstad och är även utbildad Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare (enligt Conscious pregnancy) samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Före det var hon affärsekonom, sysslade med utbildning inom turism och IT innan hon sadlade om 2002 och började arbeta med yoga.

Birgitta bor med man, två söner och två norska skogskatter. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

Ledord som har motiverat Birgitta till att hjälpa andra med kundaliniyoga – ”I am in the middle of a desert and I have some water”. Alltså sprider hon kundaliniyogan då den hjälpt många inklusive henne själv. ”Jag blev av med min pollenallergi som jag haft i 18 år redan efter 1 år med yoga och kunde sluta ta astmamedicin”.

Kundaliniyogalärare Clara Nestor

Clara Nestor

Clara är en KRI certifierad lärare sedan 1997 och även en Teacher Trainer. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa, och arbetar full tid med yoga, hälsa, Medicinsk yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering inom företagsvärlden. Hon ger även privata yoga- & meditationslektioner.

Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet. Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös.

Yogainstitutet Siri Sadhana

Vår lokal

Yogainstitutet i Karlstad
Sveagatan 14
652 22 Karlstad
www.yogainstitutet.nu