Kundaliniyoga Lärarutbildning Steg 1, Göteborgs Kundaliniyogacenter


Kundaliniyoga Teacher Training Level 1
medicinsk yoga

STEG 1 KURSNAMN
1-årig Kundaliniyogalärarutbildning Steg 1

ORT
Göteborg

KURSSTART

HUVUDLÄRARE

KONTAKT
Elisabeth Magnusson

E-POST
info@kundaliniyoga.se

1-årig Kundaliniyogalärarutbildning steg 1

Välkommen till en unik yogalärarutbildning som både kommer att betyda mycket för din egen utveckling och ge dig verktyg, kunskaper och trygghet att undervisa överallt i världen.

Traditionell yogisk visdom kommer att förmedlas med expertis, humor och glädje i den varma och upplyftande atmosfär som kännetecknar både det omsorgsfullt utvalda lärarteamet och vårt yogacenter. Vi är enormt stolta och glada över att ha Guru Dharam som Lead teacher. Han är en av världens mest omtyckta yogalärarutbildare som studerat direkt med Yogi Bhajan, mästaren i kundaliniyoga. Guru Dharam har varit hos oss flera gånger och gett master classes och workshops.

Denna utbildning ger dig kraftfulla verktyg som kan stödja dig att leva ditt liv i mera balans och acceptans, tryggare och mer tillfreds med dig själv. Du kan se utbildningen som steg på vägen i din andliga utveckling, det som är yogans ursprungliga syfte och som utgör fundamentet i den tradition som hållits levande genom årtusendena och fortfarande genomsyrar utbildningen till kundaliniyogalärare. Dessa mångtusenåriga tekniker hjälper oss att stå stadigt i oss själva genom att vara i kontakt med det som är verkligt betydelsefullt och meningsfullt i våra liv. Yogan behövs överallt och du kan vara med och sprida den!

Utbildningen omfattar 180 timmar lärarledd undervisning + 40 timmar egna studier och är förlagd till en helg per månad, från freedag kväll till söndag eftermiddag. Du förväntas alltså att studera på egen hand minst 40 timmar under utbildningens gång och kommer att få hemuppgifter. Alla helger utom en träffas vi i vår rymliga och mysiga miljö på yogacentret. Vi strävar efter att alla ska trivas och känna sig sedda och har därför ett begränsat antal platser på denna utbildning. Du får hjälp och stöd och ska känna dig trygg i gemenskapen i gruppen.

I utbildningen ingår ett 5-dagars retreat på Ängsbacka Kursgård i Värmland tillsammans med andra kundaliniyogalärarutbildningar. Här får du möta fler lärare med olika specialkunskaper och möjlighet att lära känna andra elever i den stora kundaliniyogagemenskapen.

Du får hemläxor med yogapass och meditationer att öva på mellan utbildningsträffarna. Det ger dig en personlig erfarenhet av yogans tekniker och är fundamentet du behöver för att bli säker, ödmjuk och trygg i din undervisning. Mellan träffarna kommer du även få läs- och skrivuppgifter.

Vem kan delta i utbildningen?

Utbildningen är öppen för alla oavsett om du planerar att bli yogalärare eller om du främst vill satsa på din egen utveckling.

Erfarenhet av kundaliniyoga är en stor fördel när du börjar utbildningen och om du är nybörjare vill vi  uppmuntra dig att delta i olika diplomerade lärares klasser så mycket du kan före och under utbildningen. Du är varmt välkommen att komma med i våra kurser och klasser på centret. Om du bestämmer dig för att gå utbildningen får du rabatt på kursavgifter/kort hos oss.

Repetera eller komplettera till specialpris

Certifierade Kundaliniyogalärare som vill repetera eller komplettera sin utbildning ges möjlighet att i mån av plats vara med till reducerat pris. Hör av dig till info@kundaliniyoga.se så hittar vi den bästa lösningen!

Har du gått utbildningen men inte fått ditt certifikat?

Om du gått en utbildning till kundaliniyogalärare och inte fått ditt KRI-certifikat så erbjuder vi dig möjligheten att slutföra din utbildning till ett specialpris och erhålla ditt certifikat. Hör av dig om du är intresserad av denna möjlighet: info@kundaliniyoga.se

Du blir internationellt certifierad enligt KRIUtbildningen till kundaliniyogalärare följer Kundaliniyoga Research Institutes (KRI) riktlinjer. Efter godkänd examen blir du internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt KRI.

Utbildningen ges i regi av The International School of Kundalini Yoga, I-SKY, i samarbete med Göteborgs Kundaliniyogacenter. Efter godkänd examen har du tillägnat dig gedigna kunskaper som ger dig möjlighet att arbeta som lärare var som helst i världen. Utbildningen har samma höga kvalitetskrav och följer samma upplägg överallt.

KRI Certified Kundalini Yoga Teacher Training – a guarantee for quality

Becoming a trainer for a Kundalini Yoga Teacher Training Program takes many years of practice and study. Potential trainers must have taught over 1000 hours of Kundalini Yoga, completed a Level One and 5 Level Two Modules totaling over 500 hours of study, and have spent several years mentoring with experienced trainers. Potential new trainers are assessed by an international certification committee on their competence and maturity as teachers before being designated as associate, professional or lead trainers by KRI.

Så här ansöker du

Utbildningen pågår. Intresserad av nästa utbildning? Varmt välkommen att kontakta oss med en intresseanmälan: info@kundaliniyoga.se

Läs mer om utbildningen på vår hemsida: www.kundaliniyoga.se

Du är varmt välkommen att kontakta oss angående utbildningen: info@kundaliniyoga.se

Välkommen att höra av dig!

”If you want to learn something, read about it.

If you want to understand something, write about it.

If you want to master something, teach it.”

Yogi Bhajan

 

”There is nothing more powerful than Kundaliniyoga to awaken your consciousness, to confront your ego and drop your fears. There is nothing more elegant to build your strength of your nervous system and character. There is nothing more effective to develop the calibre to be happy in the midst of challenge and grateful each moment of life, and there is nothing more profound that takes you to the core of your being to listen deeply and hear the pulse of the Creator in all people and things”

Gurucharan Singh Khalsa
Director of Training Kundalini Research Institute.

 

 

Kundaliniyogalärare Guru Dharam

Guru Dharam Singh
Lead Teacher

Guru Dharam är en av världens mest erfarna och uppskattade yogalärarutbildare som under många år studerat direkt med Yogi Bhajan, mästaren i kundaliniyoga. Han har undervisat Kundaliniyoga sen 1980 och är huvudlärare för många olika utbildningar världen över.

Guru Dharam är en mästerlig lärare som undervisar med glasklar precision och mycket humor. Han har skrivit boken “The Kundalini Experience” med Darryl O’Keeffe och skapat utbildningen Kundalini Yoga Therapy Training där en holistisk förståelse av människan ges. Han har djup kunskap inom orientalisk medicin. Guru Dharam är en av grundarna till International School of Kundalini Yoga, I-SKY, i vars regi han håller sina utbildningar.

Ulrika Berglind

Ulrika Berglind

Ulrika Berglind är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt yogi Bhajan steg 1 och steg 2 och håller nu på med steg 3. Ulrika är Teacher Trainee i Aquarian Academy och har under många år utbildat kundaliniyogalärare och instruktörer i medicinsk yoga tillsammans med Guru Dharam, I-Sky. Hon är sedan 2006 internationellt diplomerad gravidyogalärare och sedan 2007 diplomerad yogaterapeut.

Ulrika är även legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har bland annat arbetat som lärare på Hälsouniversitetet i Linköping under nästan 20 år. Hon har sedan 1997 fördjupat sig i personlig utveckling och har bland annat utbildat sig i kroppspsykoterapi. Hon är certifierad massör enligt Branschrådet för svensk massage.

Ulrika är en kraftfull lärare med rakhet, humor och värme.  Sedan 2003 driver hon sitt företag Yogakraft i Linköping, Stockholm och Båstad. Ulrika är författare till boken KUNDALINIYOGA för kropp, sinne och själ som gavs ut på ICA Bokförlag 2011.

Darryl O'Keeffe

Darryl O’Keeffe

Darryl är känd för många som medförfattare till boken The Kundalini Yoga Experiencesom han skrivit tillsammans med Guru Dharam. Vi har använt boken i våra yogakurser här på centret. Det är därför särskilt roligt att han kommer att vara en av lärarna under utbildningen.

Darryl är Mentoring Lead Trainer inom KRI Aquarian Trainer Academy. Han är en av dem som var med och grundade IKYTA Global Teachers Council och är nu Director of i-SKY Training Ltd i London, med syftet att, som han säger  “helping each to be the best she/he can be”. Darryl reser mycket i världen som lärare och praktiskt sinnad healer. Han har undervisat i många länder, bland annat tillsammans med Judy Fraser. Han bor och arbetar som rådgivare och behandlare i London. Boken The Kundalini Yoga Experience, gavs ut 2001 och har sedan dess tryckts i flera nya upplagor. 2016 gavs den ut på nytt som en “Gaia Classic”. Du kan köpa boken på centret.

Kundaliniyogalärare Annki Warberg Landahl

Annki Warberg-Landahl

Annki, Har Dyal Kaur, har praktiserat kundaliniyoga i över 20 år och undervisat yoga intensivt i 17 år. Hon är en av Sveriges mest erfarna Kundaliniyogalärare och är en uppskattad ledare av olika utbildningar och workshops på många platser i landet och även utomlands.

Annki har många års erfarenhet av yogalärarutbildningar och delar sin djupa erfarenhet och förståelse av yogan på ett mycket pedagogiskt och kreativt sätt. Hon är certifierad Gravidyogalärare, Sat Nam Rasayan-healer, Yogaterapeut och har kunskap inom Ayurveda.

Hon har skapat och leder Gurudinnans Väg, en 6 månaders fördjupningskurs för kvinnor. Är även utbildad i Hatha-yoga. Tillsammans med Klas Landahl skapar hon och ger ut mantramusik.

Kundaliniyogalärare Klas Landahl

Klas Landahl

Klas är både Hatha- och Kundaliniyogalärare och har under många år studerat olika typer av yoga och yogisk filosofi. Dessa studier inkluderar klassisk Vedanta, sanskrit och gurmukhi – yogans heliga språk.

Musiken har följt Klas under hela hans liv och den har fört honom djupt in i Kundaliniyogans mantratradition där han specialiserat sig på ljudens och mantrans effekt på vårt medvetande. Tillsammans med Annki Warberg-Landahl skapar han och ger ut mantramusik.

Klas är även utbildad i Kraniosacral healing, Sat Nam Rasayan och Yogaterapi.

Andrea Bhavdeep

Andrea Bhavdeep

Andrea Bhavdeep Kaur bor i Tyskland och arbetar som yogalärare och utbildare i hela Europa. Hon har praktiserat kundaliniyoga i mer än 15 år och har byggt upp I-SKY i Köln sedan 2009.

Andrea är också yogateraput och psykolog samt lärare i Hatha- och Ashtangayoga.

Hennes stora passion är musikprojektet som hon är en del av, mantragruppen JAP, som släppte sitt debutalbum sommaren 2017.

Benjahmin

BenJahmin

BenJahmin is a Teacher Trainer of Kundalini Yoga with I-SKY (International School of Kundalini Yoga) and trained in Shakti Dance with Sara Avtar Olivier in 2011 . He is also a qualified Kundalini Yoga Therapist under the guidance of Guru Dharam Singh Khalsa and with his love of the Shabd Guru (sacred sound current), music and singing, brings a devotional and poignant energy to his sharing of the Sacred Sciences that are Shakti Dance and Kundalini Yoga. His intuitive, compassionate and courageous approach to life aims to give the student, patient or listener an empowering, nurturing and inspirational healing experience.

See more:

ÖVRIGA LÄRARE

Fler välmeriterade lärare kan komma att bidra med sin specialkompetens under utbildningen.

Elisabeth Magnusson

KURSARRANGÖR I GÖTEBORG

Elisabeth Magnusson

Elisabeth Magnusson äger och driver Göteborgs Kundaliniyogacenter. Hon gick den första tvååriga lärarutbildningen i Göteborg 2002 – 2004 och är certifierad av KRI (Kundalini Reserarch Institute). Hon har undervisat sedan dess och gått påbyggnadskurser i kundaliniyoga för gravida och kundaliniyoga för barn (Childplay Yoga) samt medicinsk yoga mot stress och utbrändhet. Hon håller på med Nivå 2 i den internationella lärarutbildningen (KRI) samt utbildning inom den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan. Hennes spirituella namn är Ardas Kaur. Elisabeth är även diplomerad instruktör i Breathwalk®, gående kundaliniyoga.

Elisabeth är mån om att alla välutbildade och hängivna kundaliniyogalärare ska kunna känna sig välkomna i den världsomspännande kundaliniyogalärargemenskapen. Hon vill med denna första lärarutbildning på sitt yogacenter göra det möjligt för alla som vill att få sitt KRI-certifikat. De som vill komplettera en tidigare utbildning erbjuds här att, för reducerad kursavgift, delta för att få den formella kompetensen. Att utbildningen dessutom tillför mycket ny kunskap och gemenskap vågar hon absolut lova.

göteborgs kundaliniyogacenter lokal

Vår lokal

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
www.kundaliniyoga.se