Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mastering the addictive personality

15 maj 2018 - 21 maj 2018

13500SEK
Mastering the addictive personality

Mastering the addictive personality

Om utbildningen

Nu kommer Carolyn Cowan åter till Sverige med sin utbildning Mastering the addictive personality – en utbildning där du får förståelse för mekanismerna bakom ångest och beroende, hur och varför kundaliniyoga hjälper, samt en stor verktygslåda att använda för att hantera beroendets natur.

Carolyn Cowan är mångfacetterad i sitt förhållningssätt till återhämtning vid missbruk och spirituellt utövande, och hon har stor egen erfarenhet inom området. Hon har själv gjort resan genom återhämtning från missbruk av droger, alkohol, spel, rökning, socker och sex. Kundaliniyoga har haft en enormt stor betydelse för hennes egen återhämtning från missbruk och beroende.

Intensivutbildning i tre moduler

Modul 1: I modul 1 får vi lära oss innebörden av 12-stegsmetoden och SMART återhämtning. Vi lär oss också förstå kopplingen mellan trauma och beroende. I modulen får du lära dig mer om olika sorters beroenden, vilket t ex inkluderar beroende av substanser och processberoende. Du får kunskap om hur beroende påverkar vårt sinne, vår kropp, våra hormoner och våra emotioner. I modulen tittar vi på effekterna av användandet av mediciner inklusive antidepressiva och andra receptbelagda läkemedel, och hur det går hand i hand med beroendepersonligheten. Därutöver får du en överblick av de psykologiska och psykiatriska effekterna som är sammankopplade med beroende och återhämtning.

Modul 2: I den här modulen fokuserar vi på specifika asanas i yogan och deras direkta påverkan på sinnet, kroppen och hormonutsöndringen. Vi utforskar intentionens kraft, effekterna av pranayama och meditation och upplevelsen av mantra. Vi lär oss att fungera som en förälder för oss själva och varför det är viktigt att kunna göra det. Vidare lär du dig varför acceptans och gränser i återhämtningen är fundamentalt viktiga. Modulen fokuserar också på vad du som lärare behöver tänka på när du lär ut yoga i olika miljöer som fängelser, behandlingshem, träningscentra och yogastudios. I modulen går vi också igenom frågeställningar rörande arbete med klienter som är i behandling.

Modul 3: I den tredje modulen tar vi en närmare titt på kostens betydelse och avgiftning/rening av kroppen. Detta inkluderar förståelse för vikten av ett liv utan socker, koffein och andra stimulantia, och hur det påverkar återhämtning och beroendepersonligheten. Vikten av ett spirituellt utövande diskuteras i den här modulen liksom hur vi kan ersätta utåtagerande beteende med ceremonier och ritualer och varför det är viktigt. Ett fokusområde kommer att beröra hälsosamma sexuella relationer och intimitet. Vi skapar också en verktygslåda för dig att använda för en beständig återhämtning och återfallsprevention. En del av modulen går igenom planering och genomförande av kurser och klasser, samt att göra reklam för sina klasser och grupper och hur man bäst använder sociala medier i detta syfte.

Praktisk info

  • Datum: 15 – 21 Maj 2018
  • Tider: 9:30-17:30
  • Plats: First Hotell Mårtensson, Storgatan 52 Halmstad
  • Pris: 13 500 SEK early bird (tom 31 mars), late bird 16 000 SEK.

Yoga, pranayama och meditation är grundpelare genom hela utbildningen.

Om Carolyn

Carolyn är förutom kundaliniyogalärare också “Psychosexual & relationship therapist”. Inom det fältet har hon specialiserat sig i återhämtning från beroende, att läka trauma, hjälpa kvinnor genom svårigheter före och efter graviditet samt i att stärka kvinnor generellt liksom efter sexuella övergrepp.

Plats

First Hotell Mårtensson Halmstad
Storgatan 52
Halmstad,Halland30242Sverige
+ Google Map
Telefon
0702242897
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Susedalen Health & Consulting AB
Telefon
0702242897
E-post
info@susedalensyoga.se
Visa Arrangör-webbplats