Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kundaliniyogalärarutbildning Level 1 Örebro

15 mars 2018 - 17 mars 2018

40000SEK
Kundaliniyogalärarutbildning Level 1 Örebro

Kundaliniyogalärarutbildning Level 1 Örebro

KRI-certifierande KundaliniYoga-utbildning enligt Yogi Bhajan 180 timmar + Medicinsk yoga 40 timmar – Totalt 220 timmar

Nästa utbildningsstart 15 mars 2018 med 9 träffar under 14 månader

WHO visar på behov av att finna nya vägar för att stärka folkhälsan långsiktigt. Vår unika yogalärarutbildning bygger på att du först får en stabil och god grund som Kundaliniyogalärare där du sedan bygger på dn kunskap med grunder i hur och vad du i din profession kan undervisa och lära ut till människor som lider av ohälsa av olika slag. Vårt lärarteam har 15-45 års erfarenhet av Kundaliniyoga och Medicinsk yoga. Vi har genom åren sett yogans positiva effekter på kropp och sinne och hur människor i olika åldrar har stärkt sin hälsa och funnit verktyg för ett hälsosammare liv. Detta vill vi att så många som möjligt får uppleva och stärkas av!

Innehåll:

* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga
* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.
* Pranayam (andningstekniker)
* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).
* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.
* Meditation & sinnet
* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken
* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud
* Grundläggande gongtekniker
* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare
* Vit tantra

Vem kan gå utbildningen?

Utbildningen är för alla. Du kan gå den oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan och den medicinska yogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom och Medicinska yogans transformerande effekter fysiskt och psykiskt. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Utbildningen ger dig möjlighet att:

* Skapa en gedigen och god egen yogaträning/disciplin

* Att få verktyg för hälsa i vardagen samt en berikande personlig utveckling

* Undervisa och hjälpa andra med ohälsoproblem eller sjukdomar

Kundaliniyoga är modern träning baserad på uråldrig visdom!

Pris:

40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgiften på 4 000 kr före 30 november. Efter detta datum är priset 43 000 kr)

I priset ingår:

– Kurslitteratur (huvudmanualen på engelska)
– 1 retreat med mat och boende
– Medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund) under ett år
– Järna yogadagar (kostander för boende tillkommer)
Kostnader resor och Vit tantra (1 500 kr) ingår ej i kurspriset.

Lärare är:

Huvudlärare är Sada Sat Kaur Master Teacher från USA, är en mycket duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon har studerat hos Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of Sound). Hon är ödmjuk, kunskapsrik en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma. Hon driver ett retreatställe i Italien: Yoga Borgo som hon byggde upp med sin man Sada Sat Singh.

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Clara Nestor – Kundaliniyogacenter Köpenhamn, Birgitta Hedman – Yogainstitutet i Karlstad.

Charlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI certifierad lärare och Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

Birgitta Hedman från Karlstad, har arbetat med utbildning i ca 25 år inom folkhögskola och IT-branschen. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRIcertifierad lärare, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

Clara Nestor är en KRI certifierad lärare sedan 1997 och även en Teacher Trainer. Hon har haft förmånen att studera direkt för Yogi Bhajan. Hon har en universitetsexamen i Hälsa och arbetar full tid med yoga, hälsa, Medicinsk yoga/Yogaterapi, KBT och stresshantering inom företagsvärlden. Hon ger även privata yoga- & meditationslektioner. Clara brinner för Kvinnoyoga och att utbilda fler lärare i Kundaliniyoga. Efter att ha drivit yogacenter i Göteborg i många år och med yogalärarutbildningar i Göteborg och Köpenhamn frilansar hon och samarbetar med Yogahuset och Yogainstitutet. Clara är rättfram, autentisk, varm och opretentiös.

Vårterminen 2018
15-17 mars: Torsdag kl 08.00-lördag kl 17.00
19-21 april: Torsdag kl 08.00-lördag kl 17.00
1-5 maj: retreat på Ängsbacka kursgård i Molkom (kost & logi ingår i priset)

Höstterminen 2018
24-26 augusti: Järna yogadagar (en dag för utbildning och två dagar för samvaro med andra yogalärare. I priset ingår en puja – hel natts gongavslappning samt mat, men ej boende).
18-20 oktober: torsdag kl 08.00-lördag kl 17.00
22-24 november: torsdag kl 08.00 – lördag kl 17.00

Vårterminen 2019
31 januari-2 februari: torsdag kl 08.00 – lördag kl 17.00
16 februari Vit tantra (heldagsmeditation) i Stockholm
14-17 mars: onsdag kl 08.00 – lördag kl 17.00 (OBS! 4 dagar stadsretreat)
9-11 maj: torsdag kl 08.00 – lördag kl 17.00

Anmälan:
Anmälan ska innehålla namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat medBerätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto om vi inte tidigare har träffat dig. Skickas i ett separat mail om du har möjlighet.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman

E-post: birgitta@yogainstitutet.nu

Tel: / 054 – 44 44 316 eller 070 – 23 77 894

 

Detaljer

Start:
15 mars 2018
Slutar:
17 mars 2018
Kostnad:
40000SEK
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://yogainstitutet.nu/

Plats

Yogainstitutet Karlstad
Sveagatan 14
Karlstad,652 22
+ Google Map
Telefon
070-237 78 94
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Yogainstitutet Karlstad
Telefon
070-237 78 94
E-post
birgitta@yogainstitutet.nu
Visa Arrangör-webbplats