Kundaliniyoga Lärarutbildning Steg 1, Göteborgs Kundaliniyogacenter


Kundaliniyoga Teacher Training Level 1
medicinsk yoga

STEG 1 KURSNAMN
1-årig Kundaliniyogalärarutbildning Steg 1

ORT
Göteborg

KURSSTART
Januari 2018

HUVUDLÄRARE
Guru Dharam

KONTAKT
Elisabeth Magnusson

E-POST
info@kundaliniyoga.se

1-årig Kundaliniyogalärarutbildning steg 1

Välkommen till en unik yogalärarutbildning som kommer att betyda mycket för din egen utveckling och ge dig verktyg, kunskaper och trygghet att undervisa överallt i världen. Detta är en yogalärarutbildning med extra fokus på hälsa. Du blir kundaliniyogalärare och instruktör i Medicinsk Yoga på en och samma gång!

Vi är enormt stolta och glada över att ha Guru Dharam som Lead teacher. Han är en av världens mest omtyckta yogalärarutbildare som studerat direkt med Yogi Bhajan, mästaren i kundaliniyoga. Guru Dharam har varit hos oss flera gånger och gett master classes och workshops. Traditionell yogisk visdom förmedlas med expertis, humor och glädje i den varma och upplyftande atmosfär som kännetecknar både det omsorgsfullt utvalda lärarteamet och vårt yogacenter.

I utbildningen ingår ett 5-dagars retreat på Ängsbacka Kursgård i Värmland tillsammans med andra kundaliniyogalärarutbildningar. Här får du möta fler lärare med olika specialkunskaper och möjlighet att lära känna andra elever i den stora kundaliniyogagemenskapen.

Vad denna utbildning ger dig

Utbildningen till kundaliniyogalärare följer Kundaliniyoga Research Institutes (KRI) riktlinjer. Efter godkänd examen blir du internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt KRI.

Utbildningen ges i regi av The International School of Kundalini Yoga, I-SKY, i samarbete med Göteborgs Kundaliniyogacenter. Efter godkänd examen har du tillägnat dig gedigna kunskaper som ger dig möjlighet att arbeta som lärare var som helst i världen. Utbildningen har samma höga kvalitetskrav och följer samma upplägg överallt.

Du blir också diplomerad instruktör i Medicinsk Yoga.

När du genomgått denna utbildning kommer du bl a att ha

  • mycket goda kunskaper i de grundläggande yogiska teknikerna: andning/pranayama, fysiska kroppsställningar/asanas, mudras, kroppslås/bandhas, meditation, mindfulness, mantra och djupavslappning.
  • lärt dig om yogisk historia, filosofi och kundaliniyogan som tradition.
  • förståelse för människans anatomi både ur ett västerländskt och yogiskt perspektiv.
  • fått lära dig om yogisk kost och livsstil.
  • kunskaper om yogans hälsosamma effekter och hur dessa kan appliceras vid olika obalanser, sjukdomar och beroenden.
  • lärt dig Medicinsk Yoga.
  • hört aktuell forskning om yoga.
  • erfarenhet av att leda yogapass så att du är trygg i yogalärarrollen och väl rustad att undervisa både  på egen hand.

Diplomerad instruktör i Medicinsk Yoga – ingår i utbildningen

Kursen ges av Ulrika Berglind och legitimerade läkaren Ina Anveden Berglind. Denna kurs krävs inte för att bli certifierad av KRI men du har stor nytta av dessa specialkunskaper i rollen som yogalärare.

Vem kan delta i utbildningen?

Utbildningen är öppen för alla oavsett om du planerar att bli yogalärare eller om du främst vill satsa på din egen utveckling.

Erfarenhet av kundaliniyoga är en stor fördel när du börjar utbildningen och vi vill uppmuntra dig att delta i olika diplomerade lärares klasser innan du bestämmer dig för att bli lärare. Du är varmt välkommen att komma med i våra kurser och klasser på centret. Om du bestämmer dig för att gå utbildningen får du rabatt på kursavgifter/kort hos oss.

Certifierade Kundaliniyogalärare som vill repetera eller komplettera sin utbildning ges möjlighet att i mån av plats vara med till reducerat pris. Utbildningen till instruktör i medicinsk yoga kommer även att erbjudas som separat kurs för kundaliniyogalärare. Hör av dig så hittar vi den bästa lösningen!

Har du gått utbildningen men inte fått ditt certifikat?

Om du gått en utbildning till kundaliniyogalärare och inte fått ditt KRI-certifikat så erbjuder vi dig möjligheten att slutföra din utbildning till ett specialpris och erhålla ditt certifikat. Hör av dig om du är intresserad av denna möjlighet.

Hur ansöker jag?

Du ansöker genom att skicka ett personligt brev till info@kundaliniyoga.se
Berätta om dig själv och din erfarenhet av yoga, andra holistiska discipliner, din personliga utveckling och din tanke med att gå utbildningen. Kom ihåg att skriva namn och hur vi får tag i dig via e-post och telefon. När vi har fått din ansökan hör vi av oss till dig.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida: www.kundaliniyoga.se

Du är varmt välkommen att kontakta oss angående utbildningen: info@kundaliniyoga.se

Välkommen att höra av dig!

Kundaliniyogalärare Guru Dharam

Guru Dharam Singh
Lead Teacher

Guru Dharam är en av världens mest erfarna och uppskattade yogalärarutbildare som under många år studerat direkt med Yogi Bhajan, mästaren i kundaliniyoga. Han har undervisat Kundaliniyoga sen 1980 och är huvudlärare för många olika utbildningar världen över.

Guru Dharam är en mästerlig lärare som undervisar med glasklar precision och mycket humor. Han har skrivit boken “The Kundalini Experience” med Darryl O’Keeffe och skapat utbildningen Kundalini Yoga Therapy Training där en holistisk förståelse av människan ges. Han har djup kunskap inom orientalisk medicin. Guru Dharam är en av grundarna till International School of Kundalini Yoga, I-SKY, i vars regi han håller sina utbildningar.

Ulrika Berglind

Ulrika Berglind

Ulrika Berglind är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt yogi Bhajan steg 1 och steg 2 och håller nu på med steg 3. Ulrika är Teacher Trainee i Aquarian Academy och har under många år utbildat kundaliniyogalärare och instruktörer i medicinsk yoga tillsammans med Guru Dharam, I-Sky. Hon är sedan 2006 internationellt diplomerad gravidyogalärare och sedan 2007 diplomerad yogaterapeut.

Ulrika är även legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har bland annat arbetat som lärare på Hälsouniversitetet i Linköping under nästan 20 år. Hon har sedan 1997 fördjupat sig i personlig utveckling och har bland annat utbildat sig i kroppspsykoterapi. Hon är certifierad massör enligt Branschrådet för svensk massage.

Ulrika är en kraftfull lärare med rakhet, humor och värme.  Sedan 2003 driver hon sitt företag Yogakraft i Linköping, Stockholm och Båstad. Ulrika är författare till boken KUNDALINIYOGA för kropp, sinne och själ som gavs ut på ICA Bokförlag 2011.

Darryl O'Keeffe

Darryl O’Keeffe

Darryl är känd för många som medförfattare till boken The Kundalini Yoga Experiencesom han skrivit tillsammans med Guru Dharam. Vi har använt boken i våra yogakurser här på centret. Det är därför särskilt roligt att han kommer att vara en av lärarna under utbildningen.

Darryl är Mentoring Lead Trainer inom KRI Aquarian Trainer Academy. Han är en av dem som var med och grundade IKYTA Global Teachers Council och är nu Director of i-SKY Training Ltd i London, med syftet att, som han säger  “helping each to be the best she/he can be”. Darryl reser mycket i världen som lärare och praktiskt sinnad healer. Han har undervisat i många länder, bland annat tillsammans med Judy Fraser. Han bor och arbetar som rådgivare och behandlare i London. Boken The Kundalini Yoga Experience, gavs ut 2001 och har sedan dess tryckts i flera nya upplagor. 2016 gavs den ut på nytt som en “Gaia Classic”. Du kan köpa boken på centret.

Kundaliniyogalärare Annki Warberg Landahl

Annki Warberg-Landahl

Annki, Har Dyal Kaur, har praktiserat kundaliniyoga i över 20 år och undervisat yoga intensivt i 17 år. Hon är en av Sveriges mest erfarna Kundaliniyogalärare och är en uppskattad ledare av olika utbildningar och workshops på många platser i landet och även utomlands.

Annki har många års erfarenhet av yogalärarutbildningar och delar sin djupa erfarenhet och förståelse av yogan på ett mycket pedagogiskt och kreativt sätt. Hon är certifierad Gravidyogalärare, Sat Nam Rasayan-healer, Yogaterapeut och har kunskap inom Ayurveda.

Hon har skapat och leder Gurudinnans Väg, en 6 månaders fördjupningskurs för kvinnor. Är även utbildad i Hatha-yoga. Tillsammans med Klas Landahl skapar hon och ger ut mantramusik.

Kundaliniyogalärare Klas Landahl

Klas Landahl

Klas är både Hatha- och Kundaliniyogalärare och har under många år studerat olika typer av yoga och yogisk filosofi. Dessa studier inkluderar klassisk Vedanta, sanskrit och gurmukhi – yogans heliga språk.

Musiken har följt Klas under hela hans liv och den har fört honom djupt in i Kundaliniyogans mantratradition där han specialiserat sig på ljudens och mantrans effekt på vårt medvetande. Tillsammans med Annki Warberg-Landahl skapar han och ger ut mantramusik.

Klas är även utbildad i Kraniosacral healing, Sat Nam Rasayan och Yogaterapi.

ÖVRIGA LÄRARE

Fler välmeriterade lärare kan komma att bidra med sin specialkompetens under utbildningen.

göteborgs kundaliniyogacenter lokal

Vår lokal

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
www.kundaliniyoga.se